T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KIRIKKALE / BAHŞILI - Bahşılı H.Hidayet Doğruer Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

1989´DAN GÜNÜMÜZE

OKULUMUZUN TARİHÇESİ

Okulun yapımına 05.11.1988 tarihinde Kırıkkale ili Bahşili ilçesi eşrafından Hacı Hidayet DOĞRUER adlı hayırsever tarafından başlanmış, Bahşili Belediyesinin katkıları ile okul inşaatı tamamlanmıştır. Okul 1989-1990 Eğitim-Öğretim yılında açılmıştır.

Sekiz derslik, bir bilgisayar laboratuvarı, iki kimya laboratuvarı ve iki adet elektrik atölyeli okulumuzun kurucu müdürlük görevini, Kırıkkale Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hamza ŞAN yapmıştır. Sonrasında sırasıyla Osman GÜNİ, Yalçın KEÇİÇİ, Eren ARSLAN görev yapmış. Şimdi ise Kadir TEMİZGÜL  Müdürlük görevini yürütmektedir.

1989-1990 Öğretim yılında okulumuzda Elektrik ve Kimya bölümleri açılmış, halen bu iki bölümde eğitim öğretim devam edilmektedir.

Elektrik Elektronik Teknolojisi alanında 2005-2006 eğitim öğretim yılına kadar Elektrik Bölümü adı altında öğretime devam edilmekte iken aynı yıl modüler sisteme geçilerek bölümün adı Elektrik Elektronik Teknolojisi Alanı olarak değiştirilmiştir. Bu alan altında Elektrik Tesisatçılığı Pano Montörlüğü dalında eğitim-öğretime devam edilmektedir.

Kimya Teknolojisi alanında 2005-2006 eğitim öğretim yılına kadar Kimya Bölümü adı altında öğretime devam edilmiş aynı yıl modüler sisteme geçilmesi dolayısı ile bölümün adı da Kimya Teknolojisi Alanı olarak değiştirilmiştir. Bu alan altında Kimya Laboratuarı ve Petrol Rafineri dallarında eğitim-öğretime devam edilmektedir.

Merkezi bütçe kaynakları kullanılarak yapılan Spor Salonu 30/11/2010 tarihinde inşaatı tamamlanmış, 2010/2011 Eğitim öğretim yılı II. döneminde kullanılmaya başlanmıştır. Okulun fiziksel alanları  2015 yılından itibaren yenilerek yenileme kapsamında taşımalı öğrencilere yemekhane , bay-bayan mescidleri,kooperatif  kantini yapılmıştır, Okul WC'leri ve kapıları komple yenilenmiş. Okul binasının dışına ısı yalıtımı yapılarak içi ise sınıflar ve atölyeler dahil komple boyanmıştır

Okul 12 bin metrekare alan üzerine kurulu olup okul bahçesinde 500'e yakın değişik ağaç ve güller bulunmaktadır.

Yayın: 11.10.2017 - Güncelleme: 22.02.2022 21:38 - Görüntülenme: 1521